Sztućce ze stali nierdzewnej mile widziane w każdej kuchni

Jeszcze do niedawna obiektem pożądania najbardziej wymagających estetów były sztućce wykonane ze srebra lub posrebrzane. Dzisiaj kosztowne, wymagające starannej pielęgnacji i odpowiedniego przygotowania wyroby ze szlachetnych materiałów tracą na znaczeniu i wypierane są przez bardziej praktyczne modele produkowane ze stali nierdzewnej. Dlaczego warto mieć w swojej kuchennej kolekcji właśnie stalowe sztućce? Sprawdź!

Solidność, estetyka, jakość

Łyżki, noże i widelce wykonane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej są niezwykle trwałe, uniwersalne i eleganckie. Wybierając konkretny komplet, zwróć uwagę na oznaczenie stali. Ważne jest, aby kupić modele oznaczone symbolem 18/10. Znak wytłoczony na rączkach lub umieszczony na opakowaniu oznacza, że użyty do produkcji metal zawiera aż 18% chromu oraz 10% niklu, dzięki którym stal jest odporna na zarysowania, uszkodzenia, czynniki zewnętrzne, a dodatkowo zyskuje srebrzysty kolor. Tego typu wyroby możesz bez obaw poddawać myciu w zmywarce, co na co dzień okazuje się być dużym ułatwieniem. W dobrych sklepach znajdziesz sztućce w wersji matowej albo połyskującej.

Zaufaj marce

Aby mieć pewność, że najświeższy kuchenny nabytek będzie praktycznie służył w kuchni i ozdabiał stół przez wiele lat, warto wybrać komplet z oferty sprawdzonej marki. Na stronie gerlach.plznajdziesz szeroki wybór sztućców dostępnych w kompletach przeznaczonych dla sześciu lun dwunastu osób. Co więcej, producent daje możliwość wygrawerowania na rączkach ozdobnego napisu, dzięki czemu pięknie zapakowany zestaw sztućców świetnie sprawdzi się w roli prezentu z okazji ślubu czy przeprowadzki do nowego mieszkania.